Over Suzanne

Ik ben een gediplomeerd vertaler Engels en Nederlands met een professionele achtergrond als tuinontwerper (in Engeland) en medisch secretaresse. Ik heb veel ervaring opgedaan in het buitenland in de tijd dat ik mijn man (en zijn baan) over de wereld volgde. Ik heb daardoor de kans gekregen om mijn hart te volgen en het beste te halen uit alle nieuwe plekken, culturen en ervaringen. Vanwege deze meertalige en multiculturele achtergrond en mijn liefde voor grammatica en oog voor detail, help ik u graag met het verzorgen van uw teksten en vertalingen en lever ik duidelijke taal, zowel in het Engels als in het Nederlands. Ik werk vanuit De Rotterdam, het imposante gebouw van Rem Koolhaas naast de Erasmusbrug, maar ook steeds vaker vanuit ons huis in Engeland.

Specialisaties

Als vertaler heb ik me gespecialiseerd op de volgende gebieden: sierteelt / tuinen, architectuur / design, zakelijke communicatie, toerisme, blogs / artikelen, contracten en enkele medische, en technische teksten die gericht zijn op het algemene publiek. Ik neem alleen opdrachten aan die passen bij mijn vaardigheden. Ik weet uit ervaring dat het beter is om een opdracht aan mijn collega’s over te dragen als ik er zelf niet voldoende vertrouwen in heb om een gespecialiseerde opdracht aan te nemen. Met mijn brede netwerk weet ik zeker dat ik u kan helpen en de norm kan leveren die u verdient. Als ik een opdracht aanneem, ben ik zeer toegewijd om echte kwaliteit te leveren. Ik reageer over het algemeen snel op mijn e-mails en kijk er naar uit om met u samen te werken.

CV

Het vele reizen bracht me niet alleen naar verschillende landen en culturen, maar bracht me ook een verscheidenheid aan diploma's en werkervaringen. Mijn carrière begon als medisch secretaresse gynaecologie in mijn geboortestad Rotterdam, waarna we vijf jaar in de Verenigde Staten hebben gewoond. Na onze verhuizing terug naar Europa in 2000, hebben we meer dan vijf jaar in het Verenigd Koninkrijk gewoond, waar ik ben opgeleid en heb gewerkt als tuinontwerper. Daarna woonden we in Caïro, Egypte, waar ik voor een lokale Egyptenaar een bedrijf in groenten en fruit heb opgericht. Bij mijn terugkeer naar Nederland richtte ik in Rotterdam de stichting DoorDeWijks op waarbij ik veel ervaring opdeed als hoofdredacteur van Het Doordewijkertje. Dit redactionele werk wekte mijn interesse om in twee talen te gaan werken en in 2013 ben ik met mijn opleiding voor vertaler Engels gestart aan het ITV, Hogeschool voor Tolken en Vertalen in Utrecht. Ook heb ik mogen werken als secretaresse voor het hoofd van de afdeling Erfgoed van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

 +31 (0)6 135 95 675          suzarieve@gmail.com